O firmie

Historia zakładu

Firma JANHAS działa na rynku mięsnym od 1990 roku. Jej założyciel Jan Siczek prowadził ją przez całą dekadę. Zakład, który zbudował posiada część ubojową oraz przetwórczą. Produkcję oparł na wypróbowanych, tradycyjnych technologiach. Wytwarzane wędliny szybka zdobyły klientów.

Szczególny okres w historii zakładu to lata 2002 – 2004. Firmę przejmuje młode pokolenie: córka Jana Siczka – Monika i jej mąż Marcin Banasik, który wnosi do firmy JANHAS doświadczenia i tradycje rodzinne z branży mięsnej.

Wejście naszego kraju do Unii Europejskiej spowodowało konieczność szybkiego dostosowania zakładów mięsnych do wymaganych zachodnich standardów. Rok 2007 to szybka modernizacja zakładu. Rozbudowa części ubojowej, produkcyjnej i magazynowej, oraz wdrożenie niezbędnych systemów: Dobrej Praktyki Produkcyjnej, Dobrej Praktyki Higienicznej i przede wszystkim systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności – HACCP.

W maju 2008 roku zakład jest już nowoczesnym, dobrze wyposażonym obiektem. Funkcjonują w nim wszystkie wymagane przez nadzorujące inspekcje systemy, jakości i kontroli. W produkcji postawiono na wyroby o charakterze tradycyjnym i zastosowano stare i wypróbowane receptury. W efekcie, jakość, a nie wydajność dała niepowtarzalny wygląd i smak produkowanych wędlin. Zyskują one coraz większą liczbę kupujących.

Ostatnie lata to dalszy rozwój firmy. Ciągle wzrasta wielkość produkcji oraz sprzedaż. Powstają kolejne sklepy firmowe, wyposażone w nowoczesne urządzenia chłodnicze. Sklepy zlokalizowane są w Niemianowicach, Jedlni Letnisko, Pionkach, Skaryszewie, Radomiu, Kozienicach, Iłży, Starachowicach, Zwoleniu i Policznej.